Spanje is al jarenlang een populaire vakantiebestemming. Dat is niet voor niets. Het is het land met een prettige sfeer, prachtige stranden en heerlijk eten. Kortom: een ideaal vakantieland. Daarnaast biedt Spanje ook enorm veel bezienswaardigheden. Sommige bezienswaardigheden zijn absoluut niet te missen tijdens jouw vakantie spanje.

Om jouw spanje vakantie compleet te maken, delen wij in dit artikel vijf bezienswaardigheden in Spanje die je niet kunt missen! Kom van de strandhanddoek af en pak de wandelschoenen. We gaan op avontuur!

Ronda

Hoogstwaarschijnlijk is dit geen verstandig idee als jij last hebt van hoogtevrees. Ronda ligt namelijk hoog in de bergen van Andalusië. De stad is opgesplitst in tweeën. Aan de hand van hoge bruggen worden beide delen met elkaar verbonden. Onder de brug stroomt de rivier Guadelevín.

Madrid

Hoofdsteden hebben altijd iets magisch, vooral Madrid. De Spaanse hoofdstad is voorzien van prachtige gebouwen en activiteiten, zoals het Prado-museum of het Koninklijk Paleis. Daarnaast is iedere straat fotowaardig. Maak jouw fotogalerij maar alvast vrij!

Garganta de los Infiernos

Dit natuurreservaat is adembenemend. Garganta de los Infiernos beschikt voer prachtige rotsen, hoge watervallen, kleine beekjes en prachtige natuurzwembaden. Maak een wandeling langs de beekjes of bewonder het reservaat vanaf een plek.

Granada

Alhambra ligt gelegen in Alhambra en is absoluut het bezoek waard. Het Middeleeuwse paleis is het meest gerenommeerde monument van Zuid-Spanje en daarmee zeker een bezienswaardigheid om niet te missen. Daarnaast is Granada een prachtige stad om doorheen te lopen. De stad is voorzien van smalle straatjes met knusse restaurants en gezellige personen.

Bárdenas Reales

Bárdenas Reales kan gezien worden als een semi-woestijnachtig landschap. De omgeving is kaal en onherbergzaam, maar vooral adembenemend. Bovendien heeft UNESCO dit natuurgebied uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Zo zul je zo nu en dan adelaars, gieren of misschien zelfs schilpadden kunnen spotten.