Aan de Adriatische zee, geklemd tussen Bosnië, Slovenië en Hongarije, ligt het best bewaarde geheim van Europa: Kroatië. Kroatië heeft zowel adembenemende natuur als pittoreske dorpen en steden met prachtige architectuur. Maar wat moet je weten voor je ernaar op vakantie gaat? Welke plekjes mag je zeker niet missen? In dit artikel geven we je een aantal tips voor een onvergetelijk verblijf in Kroatië.

 

De beste tijd om Kroatië te bezoeken.

 

Juli en augustus zijn de drukste maanden in Kroatië. Als je graag drommen toeristen wilt vermijden en toch wilt genieten van een lekker zonnetje dan adviseren we om ergens tussen mei en juni te gaan of ergens tussen september en oktober.

 

De steden die je niet mag missen.

 

In de regio Dalmatië liggen veel historische steden. Dubrovnik wordt ook wel de ‘Parel van de Adriatische zee’ genoemd en dat is niet voor niets. Deze prachtige stad was het decor van de bekende serie ‘Game of Thrones’ en liefhebbers van deze serie zullen zich daar dan ook in ‘Kings Landing’ wanen. Vanwege zijn internationale reputatie heeft Dubrovnik de neiging de neiging om overvol te raken. Een mooi alternatief in de regio is de stad Split. In deze op één na grootste stad van Kroatië vind je onder andere het prachtige Romeinse paleis van Diocletianus. Een paleis van dusdanig allure dat het op de UNESCO erfgoed lijst staat. Split heeft daarnaast heerlijk eten en drinken en is een goede stad om te shoppen. Met een vakantiehuis in Dalmatië ben je dus sowieso verzekerd van een aantal mooie steden in de buurt.

 

Natuur in Kroatië.

 

De nationale parken van Kroatië mogen zeker niet op deze lijst ontbreken. Ze behoren tot de mooiste natuurparken van de wereld. Het Plitvice nationale park is het beroemdste park van Kroatië. Het is een paradijs van majestueuze bergen, meren en watervallen waardoor het ook een plekje heeft verdiend op de Unesco werelderfgoed lijst. Naast dit prachtige park kan de avonturier zich ook nog uitleven in de prachtige canyons van het Paklenica park of de ongerepte meren van het Krka nationale park.

 

Hop van eiland naar eiland.

 

Wil je de drukte van de stad ontlopen en wordt je minder warm van een flinke hike? Kroatië heeft een hele archipel aan eilanden de je kunt ontdekken.  Elk eiland heeft zijn eigen karakter; van 24 uur feesten tot oases van rust, waardoor je er een veelzijdige trip van kunt maken. Er zijn op Kroatië betrouwbare veerdiensten waardoor je gemakkelijk van het ene naar het ander eiland kunt hoppen.

 

Hebben we de reiskriebels in je aangewakkerd na het lezen van deze tips. Een vakantiehuis in Kroatië met privé zwembad boek je in een mum van tijd online. Veel reisplezier!

gratis Bird's Eye View Foto Van Het Eiland Stockfoto