Op vakantie met de camper is geweldig. Het brengt een gevoel van vrijheid met zich mee. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Op zoek naar het mooie weer? Of juist op zoek naar cultuur? Met de camper kun je alle kanten op. Is je oude camper aan vervanging toe en ben je op zoek naar een nieuw model? Dan wordt het tijd je oude vertrouwde camper te verkopen. Ga hierbij stap voor stap te werk.

Waar let je op bij het verkopen van de camper

Je hebt besloten je camper te verkopen, maar wat dan? Waar moet je beginnen? Het is natuurlijk niet aan te raden zomaar de camper op een verkoopplatform te plaatsen en zo een veel te lage prijs voor je camper te mogen ontvangen. Het is dan ook belangrijk te bedenken aan wie je jouw camper wilt verkopen. Je bent jaren veilig en fijn op vakantie geweest met je camper, wil je deze dan wel overdragen aan een handelaar? Misschien is het beter de zorg voor jouw camper aan een andere particulier over te laten. Daarnaast bestaat er ook nog de mogelijkheid om je camper te verhuren. Misschien geen optie als je een nieuw model wilt kopen, maar als je een keer op een andere manier vakantie wilt gaan vieren, zou dit een optie kunnen zijn.

Bepaal je (minimum) prijs

Voordat je jouw camper te koop zet, is het belangrijk dat je weet en bepaalt wat je voor je camper wilt terugkrijgen. Daarvoor dien je de specificaties op een rijtje te hebben en ga je op zoek naar vergelijkbare modellen die in de verkoop staan. Reken bij je verkoopprijs ook de kosten die je maakt om je camper te verkopen mee. Denk bijvoorbeeld aan advertentiekosten of de kosten van een bemiddelaar. Verkoop je jouw camper aan een handelaar, dan zul je waarschijnlijk snel overeenstemming bereiken. Je zult snel geld ontvangen, maar waarschijnlijk wel een lager bedrag dan gehoopt. Heb je wat langer de tijd, dan kun je jouw minimale prijs zeker kunnen krijgen.

De camper te koop aanbieden

Voor de verkoop van je camper vind je online verschillende verkoopplatforms. Je kunt als particulier gewoon hiervan gebruik maken. Het is belangrijk dat je een goede advertentietekst opstelt. Jouw tekst moet er immers tussen al die andere campers uitspringen. Hoe nauwkeuriger je jouw advertentie opstelt, hoe beter het is. Geïnteresseerde kopers zullen eerder reageren. Ook de foto’s zijn van groot belang. Fotografeer de camper van verschillende kanten en vergeet ook het interieur niet. Nette, schone en opgeruimde campers doen het beter dan smerige, slordige modellen. Vind je dit erg lastig en heb je liever iemand die dit voor je regelt, dan kun je jouw camper laten verkopen door een bemiddelaar. Verkoopbemiddeling zorgt ervoor dat je camper sneller en voor de juiste prijs verkocht wordt. Hieraan zijn vaak geen kosten verbonden. Jij bepaalt jouw prijs samen met de verkoper en de verkoper doet hier een bepaalde marge bovenop. Jij ontvangt jouw prijs