Zijn er nog plekjes in Nederland waar je helemaal tot rust kan komen? Waar de drukke wereld waarin we ons iedere dag opnieuw laten meeslepen heel ver weg lijkt? Plekken waarop alleen het hier en nu ertoe doen, en waar je je compleet verbonden voelt met de elementen? Jazeker! Er zijn er zelfs meer dan je denkt. Heb je bijvoorbeeld Ameland al ontdekt?

 

Op het water laat je alles achter je

 

Het fijne aan Ameland, en dat geldt natuurlijk ook voor de andere Waddeneilanden, is dat je er een klein beetje moeite voor moet doen om er te komen. Je legt het laatste stuk over het water af, met de boot, en dat is eigenlijk wel zo prettig. Juist tijdens deze overtocht kun je alle dagelijkse dingen namelijk letterlijk achterlaten waar je ze wilt hebben: op het vaste land. Je voelt alles van je afglijden zodra je tijdens de overtocht om je heen kijkt. De drukke, bewoonde wereld lijkt steeds verder weg, je ziet vooral natuur en in de verte het eiland. Het eiland dat bewoond is, dat zeker, maar bovenal ook heerlijk rustig. Je hebt er volop ruimte, en de natuur is nooit ver weg. En wat dacht je van het strand en de zee? Het hele eiland is ermee omringd, dus erg je best doen om daarvan te genieten hoeft niet, dat gaat vanzelf.

 

Eilanden voelen door hun ligging, afgesloten van het vaste land, altijd een beetje als een andere wereld. Een wereld op zichzelf, een gemeenschap in het klein, waar het leven net wat rustiger en gemoedelijker lijkt te verlopen dan op het vasteland. Het maakt niet uit welk eiland je ter wereld bezoekt, er hangt altijd een bijzondere sfeer.

 

Bijzonder Ameland

 

Zoek je een hotel Ameland, dan heb je genoeg keuze. Fijn is dat Ameland meer en meer een eiland wordt voor echte levensgenieters, en je dus naast goede hotels steeds meer prima horeca en andere fijne faciliteiten op het eiland vindt. Je kunt kiezen voor luxe, en jezelf bij iedere maaltijd laten verrassen en verwennen door een goede kok, maar ook een aparthotel Ameland, met appartementen met eigen keuken, is mogelijk. Fijn, als je liever zelf de keuken induikt.

 

Alhoewel er genoeg faciliteiten zijn op Ameland, is het toch vooral een eiland waarop je tot rust kan komen. Daar hoef je geen moeite voor te doen, dat gaat dankzij de indrukwekkende natuur die altijd binnen handbereik is bijna vanzelf. Geniet van het eindeloze uitzicht, de mooie wandelingen en de prachtige natuur. Zo is je drukke leventje thuis even héél ver weg.